Militärt

Artikelserien MILITÄRT | Utvalda artiklar | Kontakt

Mitt kostnadsfria nyhetsbrev om aktuella
Militära händelser, vapen och förband. 

 

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband?

Anmäl dig då till nyhetsbrevet MILITÄRT
– Helt utan kostnad eller andra åtaganden!

Jag tycker att det skrivs för lite på svenska om militär utveckling efter 1945.

Som militärhistorisk skribent och redaktör har jag ett särkilt intresse för pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Jag är övertygad att fler än jag vill följa med i exempelvis de finska elitförbandens utveckling, förstå vilka vapensystem som dominerar på slagfältet och veta mer om lärdomar från olika krig.

Hur råda bot på detta? Det visade sig att upplevelseklubben Pennan & Svärdet, sedan några år funderat på hur man kan möta intresset för modern militär utveckling. Efter ett antal möten stod det klart att jag skulle skapa ett helt kostnadsfritt nyhetsbrev med det senaste om vapen, förband (mest utländska och mest elit) och olika krig.

Det finns inga kostnader eller krav i samband med att prenumerera på nyhetsbrevet. Det enda du behöver göra är att anmäla dig via formuläret här till höger.

Missa inte nyhetsbrevet och mina nyskrivna artiklar om samtida militär utveckling. Det enda du behöver göra är att skriva in ditt förnamn och din mejladress i rutan till höger. Du gör inga åtaganden, du avbokar med ett enkelt klick om du vill och dina kontaktuppgifter lämnas aldrig ut.

Välkommen till MILITÄRT!

Per Wallin

PS: Här hittar du ett urval av tidigare publicerade artiklar.

Viktig info: Dina kontaktuppgifter stannar hos oss. Läs vår privatpolicy för mer detaljer hur vi skyddar dina personliga uppgifter. Du kan förstås avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet när du vill. Du kan klicka på "avsluta prenumeration"-länken som finns i de mejl du får, eller så kan du kontakta SMB för att avanmäla dig.


"Otroligt intressanta artiklar, jag hoppas att det kommer många fler." -Emil


"Strålande initiativ! En stor del av innehållet i artiklarna var verkligen helt okända för mig." -Johan


"Tack för ditt nyhetsbrev om aktuella militära händelser. Tänk att det var så mycket jag inte visste." -Anita


"Dessa korta artiklar är helt suveräna. Tack för att ni uppmärksammar modern militär utveckling!" -Claes

We respect your email privacy

PERW-mer-croppad.png
Jag som står bakom nyhetsbrevet heter Per Wallin och arbetar med militärhistoria samt är tidvis tjänstgörande sergeant i Försvarsmakten. Välkommen till Militärt! 
  - Per Wallin, redaktör och skribent nyhetsbrevet Militärt

 - Per Wallin, redaktör och skribent nyhetsbrevet Militärt

 I nyhetsbrevet  Militärt  kommer du bland annat få läsa om Sveriges specialförband,  Särskilda operationsgruppen . Foto: Försvarsmakten

I nyhetsbrevet Militärt kommer du bland annat få läsa om Sveriges specialförband, Särskilda operationsgruppen. Foto: Försvarsmakten